Napredovanjem do uspjeha

Tvornica stolarije Že-Ma započela je sa svojim radom 1996. godine kao mala obrtnička radionica sa svega dvoje zaposlenih. Kroz godine truda, rada i ulaganja u proizvodnju, ŽE-MA se danas razvila u prepoznatljivo ime.

Že-Ma Tvornica Stolarije 1996.

1996.

U studenome 1996. g. Josip Rajaković osniva obrt pod nazivom ŽE-MA bravarska radionica. Ideju za ime dobio je spojivši prva dva slova imena svoje djece, Željke i Matije.

Svoje poslovanje započeo je sam u garaži, sitnim bravarskim radovima poput popravaka raznih željeznih predmeta i sl. Zaposlivši jednog djelatnika započinje s izradom metalnih vrata za garaže, raznih balkonskih ograda, a kreće i izrada metalnih konstrukcija. Nekoliko godina kasnije, kada se na tržištu pojavila PVC stolarija, rodila se u njemu ideja za proizvodnjom PVC, a kasnije i ALU stolarije. Proizvodnju PVC-a započinje u starom vinskom podrumu sa 7 djelatnika, da bi 2006. g. izgradio i otvorio novu proizvodnu halu, kupio modernu CNC liniju za izradu PVC i ALU stolarije i zaposlio dodatnih 15-ak ljudi.

Kako bi zaokružio proizvodnju, početkom 2010. godine počinje s izradom IZO stakla. Kroz godine rada i truda, malo pomalo nastao je veliki moderni proizvodni pogon koji se danas prostire na 4000 m² zatvorenog prostora i 10 000 m² otvorenog prostora. Tvornica je opremljena dvjema kompjuterski upravljanim linijama za proizvodnju PVC stolarije, CNC strojevima za izradu ALU stolarije, CNC strojevima za izradu IZO stakla i zapošljava 62 djelatnika. Nakon 20 godina uspješnog poslovanja ŽE-MA se razvila u poduzeće koje je i danas ostalo kao i na početku poslovanja u obiteljskom vlasništvu.

Danas.

U proizvodnom asortimanu ŽE-MA-e nalazi se PVC stolarija od provjerenog njemačkog profila aluplast® i ALU stolarija poznatog proizvođača FEAL®. Moderniziranjem proizvodnje znatno je povećan kapacitet i kvaliteta proizvodnje, a smanjeni su rokovi isporuke. Osim navedenoga ŽE-MA nudi proizvode inox i crne bravarije.

Poslujemo na području cijele Hrvatske, a svoje proizvode plasiramo i na zahtjevno inozemno tržište Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije i dr.

Josip Rajaković, zajedno s obitelji, svojim uspješnim, odgovornim i kvalitetnim radom, iza kojeg stoji puno odricanja i ulaganja iz vlastitih sredstava, već godinama predano radi na unapređenju svojeg poslovanja, struke i promicanju obrtništva u cjelini. Zahvaljujući tome, 2011. godine dobitnik je Zlatne statue Obrtničke komore Zagreb za postignute poslovne rezultate, inovacije i promidžbu obrtništva.

Že-Ma Tvornica Stolarije Danas

Misija.

Usmjerenost na potrebe kupca i njegovo zadovoljstvo izvršenim poslom, brzina i kompletnost isporuke i zaštita okoliša, najvažnije su vrijednosti prema kojima ŽE-MA mjeri i određuje svoju ukupnu uspješnost u izradi i prodaji plastične stolarije, proizvodnji i ugradnji ALU stolarije i proizvodnji IZO stakla.

Da bismo postizali, održavali i osnaživali te vrijednosti, trajno se obvezujemo:

  • zapošljavati stručno i ambiciozno osoblje koje će imati mogućnosti i obveze stalno se razvijati i usavršavati
  • pribavljati najsuvremenije informatičke i komunikacijske resurse te ostalu opremu i infrastrukturu te stvarati okruženje za ugodan rad
  • njegovati i razvijati partnerske odnose s dobavljačima
  • nuditi kupcima optimalna i cjelovita rješenja
  • realizirati rješenja koja u cijelosti podržavaju zahtjeve i potrebe kupca
  • primjenjivati i poboljšavati djelotvornost sustava upravljanja kvalitetom i okolišem temeljenog na zahtjevima međunarodne norme ISO 9001: 2008 i norme ISO 14001:2004 i težiti nadilaženju razine tih zahtjeva
  • postavljati si ambiciozne, mjerljive i ostvarive ciljeve kvalitete i okoliša
Že-Ma Tvornica Stolarije Vizija

Vizija.

Vizija ŽE-MA-e je biti moderna, prilagodljiva, stabilna tvornica koja kvalitetom svojih proizvoda, usluga i procesa, te profesionalnim pristupom svojih djelatnika teži stvaranju zadovoljnih kupaca i stvaranju vodeće pozicije u području proizvodnje PVC i ALU stolarije u Hrvatskoj i izvan nje.

ISO certifikati

Tvrtka ŽE-MA svoj je rad uskladila s međunarodnim normama upravljanja kvalitetom prema ISO 9001 i upravljanja okolišem prema ISO 14001. To nas obvezuje da prihvaćamo politiku kvalitete i upravljanja okolišem i s njom povezana pravila dosljedno provodimo u cilju zadovoljstva naših kupaca i očuvanja okoliša.

Že-Ma Tvornica Stolarije ISO9001
Že-Ma Tvornica Stolarije ISO14001

Nazovi 01 6270 159 ili pošalji popis s dimenzijama na info@ze-ma.hr

Poslujemo na području cijele Hrvatske, a svoje proizvode plasiramo i na zahtjevno inozemno tržište Njemačke, Austrije, Švicarske i Italije.