Zaštita od insekata

Komarnici su jednostavno rješenje za učinkovito sprječavanje ulaska komaraca i ostalih insekata u prostorije. Prikladni su i za stambene i za poslovne prostore, gdje god postoji potreba za zaštitom od insekata uz nesmetan prolazak zraka kroz otvorene prozore ili vrata. Zahvaljujući raznim dimenzijama i različitim načinima montaže, moguće ih je prilagoditi potrebama naručitelja.

U našoj su ponudi: rolo komarnici, fiksni komarnici, plisirani komarnici.

Že-Ma Komarnici

Komarnici Fiksni

Fiksni su komarnici najjednostavnije rješenje za zaštitu od neželjenih insekata s najpovoljnijom cijenom. Prikladni su za postavljanje na prozore kroz koje nije potrebno pristupati vanjskoj prozorskoj polici. Odlikuju se trajnošću te jednostavnom montažom i demontažom. Gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana napeta je u aluminijskom okviru (25 x 11 mm). Mreža je otporna na vanjske vremenske utjecaje, minimalno smanjuje protok zraka i za okvir je pričvršćena gumiranom cijevi.

Fiksne je komarnike moguće izraditi i u nestandardnim i nepravilnim oblicima, primjerice za prozore pod kosinom.

Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

Komarnik fiksni s vijkom
Komarnik fiksni s vijkom
Komarnik fiksni s opružnom nožicom
Komarnik fiksni s opružnom nožicom

Fiksni komarnik s vijkom: Komarnik se postavlja neposredno na prozorski okvir s vanjske strane. Može se ukloniti okretanjem kopče.

Fiksni komarnik s opružnom nožicom: Komarnik s opružnom nožicom pričvršćuje se bočno kroz profil, između prozorskog okvira. Protok svjetlosti umanjuje se za širinu profila komarnika.

Ograničenja dimenzija: Kod fiksnih su komarnika ograničene maksimalne dimenzije:

  • Širina: 220 cm
  • Visina: 220 cm
  • Površina: 2,5 m2

Za širine ili visine veće od 1 m preporučujemo prečku. U protivnom bi moglo doći do iskrivljavanja stranice komarnika.

Komarnici Rolo

Rolo komarnik predstavlja najčešće upotrebljavan i vrlo trajan sustav za zaštitu od insekata. Najprimjereniji je odabir ako je potreban jednostavan i čest pristup vanjskim prozorskim policama uz često otvaranje komarnika, primjerice zbog uzgoja cvijeća. Dizanje i spuštanje iznimno je jednostavno, pri čemu se mreža pomiče po vodilicama i navija se na cijev, montiranu u aluminijskom ormariću. Ugradnja je također jednostavna i zahtijeva vrlo malo prostora.

Rolo komarnici otvaraju se okomito i horizontalno. Mogu biti samostalni ili gotovo neprimjetno integrirani u vanjska sjenila (rolete i žaluzine). Uglavnom ih je moguće dodati i u već postojeća vanjska sjenila.

Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

Komarnici Rolo
Komarnik Plisirani

Komarnici Plisirani

Plisirani komarnici novost su u našoj ponudi. Njihove su prednosti jednostavna upotreba, izdržljivost te jednostavno čišćenje i održavanje. Primjenjuju se za zatvaranje većih otvora, poput kliznih vrata. Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

Komarnik Plisirani otvaranje desno
Komarnik Plisirani otvaranje desno
Komarnik Plisirani otvaranje lijevo
Komarnik Plisirani otvaranje lijevo
Komarnik Plisirani otvaranje desno i lijevo
Komarnik Plisirani otvaranje desno i lijevo

Besplatna Izmjera

Nudimo BESPLATNU izmjeru stolarije i izradu ponude.

Besplatan Low-e

U IZO staklo BESPLATNO ugrađujemo LOW-E premaz.

Nazovi 01 6270 159 ili pošalji popis s dimenzijama na info@ze-ma.hr

Poslujemo na području cijele Hrvatske, a svoje proizvode plasiramo i na zahtjevno inozemno tržište Njemačke, Austrije, Švicarske i Italije.