Njega prozorskih okvira

aluplast okviri sačinjeni su od materijala otpornog na vremenske uvjete i istovremeno vrlo jednostavnim za održavanje. Za čišćenje glatkih i higijenskih vanjskih površina bez utora potrebno Vam je samo lagano uobičajeno sredstvo za čišćenje. Onečišćenja nastala od prašine i kiše uklanjaju se vrlo brzo. Ne koristiti sredstva koja nagrizaju povšinu, kiseline, razrjeđivači, benzin i sl.

Njega prozorskih brtvi

Brtve Vaših PVC prozora izrađene su od visokokvalitetnog i postojanog materijala. Kod pranja prozora brtve bi trebalo očistiti od prašine i nečistoća. Kod redovite uporabe silikoskih ulja možete višestruko produljiti elasticitet i funkcionalnost prozorskih brtvi.

Njega prozorskih okova

Okovi svoju pokretljivost i funkciju odražavaju kroz podmazivanje. Pokretljivi dijelovi okova podmazuju se s par kapi ulja, a dijelovi brava s mašću za podmazivanje. S time je funkcionalnost prozora očuvana. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem.

Prozračivanje i grijanje

Moderni PVC prozori su sami po sebi zabrtvljeni da ne dolazi do prirodne izmjene zraka. Onaj tko se pobrine za potrebno prozračivanje u prostoru, može s modernim PVC prozorima uštedjeti na troškovima grijanja i postići zdravu mikroklimu u prostoru.

Brzo i efektivno je prozračivanje kroz dva poprečno ugrađena prozora, jer samo jedan prozor ponekad nije dovoljan. Pet minuta ja dovoljno za izmjenu zraka. Za prozračivanje potrebno nam je 10 minuta. Najbolje rezultate postižemo kod tri, četiri prozračivanja na dan. Trebate pripaziti na nesmetano strujanje zraka (npr. veliki namještaj ili sl.). Kod kuhanja, kupanja i tuširanja nastaje više vlage u prostoru i stoga je u kuhinji i kupaoni potrebno češće prozračiti. Načelno: zamagljeni prozori su znak da je potrebno prozračiti.

Za podršku prozračivanja možete koristiti i Basic Air plus®-Lüfter ili REGEL-air®-Lüfter koji se mogu ugraditi u prozor.

Osnovno čišćenje nakon ugradnje prozora

Kod ugradnje može doći do onečišćenja prozora žbukom, bojom, građevinskim ljepilom i sl. Ostaci žbuke i boje najbolje se uklanjaju pomoću špahtle.

Obratite pažnju da kamenčići u žbuci ostavljaju ogrebotine na površini. Ostatke ljepila uklonite sa žiletima za brijanje.

UPUTE za rukovanje i održavanje stolarije

UPUTE za rukovanje i održavanje stolarije

Kako biste sačuvali funkcionalnost stolarije preuzmite i pročitajte naše upute za rukovanje i održavanje