185mm za tri klizne stijene
120mm za dvije klizne stijene
50mm
≥ 1.5 W/m²K
do 33 dB
Podizno Klizna Stijena Termo 120 - ALU Stolarija Sustav Podizno Kliznih Stijena | FEAL

Općenito o Stijenama

Aluminijske klizne stijene dijelimo na klizne stijene bez termičkog mosta i na klizne stijene sa termičkim mostom. Također, klizne stijene dijelimo i prema vrsti otvaranja na otklopno-klizne, podizno-klizne i harmo klizne stijene. Među njima razlikujemo jednostavne klizne stijene, otklopno-klizne, podizno-klizne, harmo, klizne stijene. Odabir tipa klizne stijene ovisiti će o potrebama i željama kupca, ali i o dimenzijama i funkcionalnim zahtjevima. Manje otvore ćemo jednostavno i financijski najpovoljnije zatvoriti klasičnim balkonskim vratima. Prednost ovakvih vrata je što je moguće otvoriti cijelu površinu elementa, a možemo ih i držati u otklopnom ili provjetravajućem položaju. Ukoliko se radi o većim dimenzijama u obzir moramo uzeti neku od kliznih varijanti. Taj tip elemenata omogućava veće dimenzije uz jednostavno i pouzdano rukovanje. Nekim od tipova kliznih stijena možemo zatvoriti otvore i preko 5 metara širine.

Harmo stijene su idealno estetsko rješenje koje osiguravaju elegantnost i modernost prostora. Specifičan način otvaranja (skoro cijelom dužinom) omogućuje da stijene minimalno zauzimaju prostor, te ujedno maksimalno omogućuju protok dnevnog svjetla u prostor. Bilo da je riječ o novogradnji ili već postojećim objektima – sustav harmo stijene popularne su zbog svojih fleksibilnih mogućnosti primjene. Harmo stijene nadopunjavaju sve ono što obični materijali (cigla, beton, drvo) ne mogu estetski dovoljno oblikovati. Osim što se koriste kod pregrađivanja unutrašnjih prostora, ALU harmo stijene idealne su za izlaz na balkon, terasu, lođu ili za zimske vrtove. Idealno su rješenje kod ljetnih terasa (ugostiteljskih objekata i sl.). Harmo stijene mogu biti trokrilne, četverokrilne, peterokrilne, šesterokrilne.

S obzirom na tip okova razlikujemo samo klizne, te  podizno-klizne sisteme. Profili su u oba slučaja isti, a brtvljenje se razlikuje utoliko što je kod  kliznih sistema brtvljenje ostvareno pomoću tzv. četkica od Polyflora, a kod podizno-kliznih pomoću standardne EPDM brtve. Staklo je u krilo/štok učvršćeno pomoću unutarnje letvice s držačem, te zabrtvljeno EPDM brtvama s obje strane. Fiksno polje može biti izrađeno od za to namijenjenog profila (štoka), ili od profila krila, čime se postiže vizualna ujednačenost konstrukcije. Podizno klizni sistem ima bolja toplinska svojstva od kliznog sistema. Ukupni koeficijent prolaza topline može doseći vrijednost od Ud=ca 1.8 W/m2K, uz uporabu odgovarajućeg stakla.

Pustite sunce u svoj dom!

Osvjetljeni prostor i prelijepi pogled u prirodu. Posebno su koncipirana za izlaze na terase, balkone i vrtove i vrlo lagano se otvaraju.

Besplatna Izmjera

Nudimo BESPLATNU izmjeru stolarije i izradu ponude.

Besplatan Low-e

U IZO staklo BESPLATNO ugrađujemo LOW-E premaz.

Nazovi 01 6270 159 ili pošalji popis s dimenzijama na info@ze-ma.hr

Poslujemo na području cijele Hrvatske, a svoje proizvode plasiramo i na zahtjevno inozemno tržište Njemačke, Austrije, Švicarske i Italije.