ISO 9001ISO 14001
HRDEENG

Staklo - IZO

PVC stolarija

ALU stolarija

Staklo

Bravarija


Video
Jedan od najvažnijih elemenata prozora čini staklo, koje površinom zauzima najveći dio prozora. Zbog toga je vrlo važno osim kvalitetnih profila odabrati i kvalitetno staklo koje zadovoljava sve uvjete toplinske i zvučne izolacije.


Dvostruko smanjenje gubitka topline s IZO staklom.


U današnje vrijeme kod izrade PVC ili ALU stolarije ugrađuje se IZO staklo, dok se je nekada ugrađivalo jednostruko staklo. Ugradnjom IZO stakla smanjuje se gubitak topline dvostruko, te se znatno smanjuje buka. IZO staklo je kombinacija dvaju ili više stakala odijeljenih međuprostorom koji može biti napunjen tromim plinom ili zrakom.


Prateći svjetske trendove u izradi stakla u mogućnosti smo ponuditi razne vrste IZO stakla, od jednoslojnih pa do troslojnih, toplinski i zvučno izoliranih, sigurnosnih, zrcalnih, ornamentnih i bojanih stakala.


U naše prozore standardno ugrađujemo Low-e staklo.Sastav IZO stakla:


  • Staklo – najčešće su to dva flot stakla debljine 4 mm. Ali bitno je izabrati debljinu stakla prema veličini i svojstvima.
  • Međuprostor – u međuprostoru se nalazi zrak ili tromi plinovi kao što su argon, kripton, xenon, … znači o ispuni međuprostora ovisi toplinska izolacija.
  • Distancer – za distancer između dva ili više stakla najčešće se koristi aluminijski distancer, ali u zadnje vrijeme zbog povećane izolacije koristi se inox distancer.
  • Molekular – su zrnca koja su stavljena u distancer, te im je funkcija da isušuju vlagu koja bi se mogla zateći između dva stakla tijekom proizvodnje, a i tijekom vijeka izo-stakla.
  • Butil – se nanosi zagrijan na distancer te osigurava mali prolaz vlage i plina, a otporan je na starenje te pucanje.
  • Kit – to je dvokomponentni kit kojeg se nanosi na izo staklo nakon sklapanja tj. nakon prolaska stakla kroz perilicu stakla, te prešu.Presjeci IZO stakla s koeficijentom prolaza topline: