ISO 9001ISO 14001
HRDEENG

Održavanje stolarije

Podrška za korisnike


Video

Održavanje stolarije (PVC i ALU) izuzetno je jednostavno, ali ipak se ne smije zanemariti.


U narednom uputstvu ćemo Vam prikazati nekoliko koraka za pravilno rukovanje i održavanje stolarije kojih se treba pridržavati kako biste što duže uživali u Vašoj stolariji. Vrlo je važno da montažu stolarije odradi stručna osoba, jer nepravilnom i nestručnom montažom mogu se poremetiti parametri koji utječu na funkcionalnost i izolacijska svojstva.


  • Odmah nakon montaže ukloniti zaštitnu foliju s prozora.
  • Stolariju prati mlakom vodom uz dodatak običnog deterdženta za pranje posuđa.
  • Za održavanje prozora nikako nemojte koristiti oštre predmete poput noža, zidarske lopatice, spužvice sa žicom, agresivne kemikalije, aceton,...
  • Povremeno ispitajte stanje brtvi i njihovo pravilno ležanje u žlijebu, te ih očistite pomoću vode i blagog sredstva za čišćenje.Otvaranje


Kako biste sačuvali funkcionalnost mehanizma prozora, otvarajte prozor okrećući prozorsku kvaku u pravilan položaj kao što je prikazano na slici.
Podmazivanje


Prozori i vrata su okovani kvalitetnim okovom koji se mora minimalno jednom godišnje podmazivati uljem koje ne sadrži smole i kiseline (mašinsko ulje) kako bi se omogućilo njegovo funkcioniranje. Na slici je prikaz točaka podmazivanja.


Provjetravanje


Pod određenim klimatskim uvjetima i uslijed zasićenja zraka u prostoru može doći do rošenja prozora što se može spriječiti redovitim i pravilnim prozračivanjem. Redovito prozračivanje regulira vlažnost zraka i stvara ugodnu klimu u prostoru. Provjetravajte kratko, ali intenzivno. Ugasite grijaća tijela, širom otvorite prozore 2 do 3 puta dnevno po 5 min i stvorite propuh. Ovim tzv. udarnim prozračivanjem postići ćete u nekoliko minuta potpunu izmjenu zraka u prostoriji.
Nikako nemojte

Ako prozorsko krilo zbog pogrešnog položaja prozorske kvake prilikom otvaranja prozora "ispadne" iz ležišta, budite bez brige jer ga sigurnosne škare čvrsto drže. Jednostavno stavite ručku u gornji položaj i pritisnite prozorsko krilo na okvir. Tada stavite kvaku prozora u vodoravni položaj, pritisnite još jednom i zarotirajte kvaku okomito prema dolje. Sada je Vaš prozor ponovno spreman za normalnu upotrebu.

UPUTE

Za rukovanje i održavanje stolarije


ili naruči servis.